Blogging with Common Sense

RSS and Newspaper Subscription on Kindle 3

Daca doresti sa primesti automat ziarul sau revista ta preferata direct pe Kindle atunci urmeaza tutorialul de mai jos (este nevoie de cont gmail).

1. Instaleaza Calibre.
2.1 Se da click pe butonul Fetch news si se cauta ziarul/revista.
Daca se gaseste atunci se selecteaza si se seteaza in Schedule for download cand si la ce ora sa fie trimisa subscriptia. Se trece la pasul 3.

Daca nu se gaseste revista atunci trebuie sa se adauge o sursa de stiri noua – aici aveti 2 optiuni: daca doriti ca subscriptia sa contina tot articolul cu tot cu comentarii, reclame .. etc atunci treceti la pasul 2.2  – daca nu, atunci trebuie sa creati un recipe nou dupa articolul de aici.

2.2 Se da click pe sageata de langa butonul Fetch News si se alege Add a custom news source.
In partea de jos se introduce Feed title (numele ziarului) si Feed URL (url-ul RSS) dupa care se completeaza numele si in campul Recipe title; se apasa butonul  Add feed apoi Add/Update recipe dupa care Close -> Yes.

calibre-ebook.com

Se apasa butonul Fetch news si se cauta ziarul adaugat anterior; se alege ziarul si se apasa Download. Se verifica daca s-a downloadat ziarul pe PC. Se trece la pasul urmator.

3. Se alege butonul Preferences  apoi Sharing books by email. Aici se apasa butonul Add email si se introduce adresa userulTau@free.kindle.com, apoi se actioneaza butonul Make default. Se apasa butonul Use Gmail si se introduc credentialele apoi OK; se verifica daca username-ul este corect si daca este completat campul Send email from dupa care se apasa butonul Test email.

Daca nu sunt erori se apasa Apply din coltul stanga sus.

4. Se acceseaza pagina Amazon My Manage si in paragraful Your Kindle Approved E-mail ListE-mail address: se introduce adresa gmail apoi se apasa butonul Add Adress. In Calibre se alege ziarul downloadat si se apasa butonul Connect Share dupa care se alege optiunea email to userulTau.
Se conecteaza Kindle-ul la Wi-fi si se verifica daca s-a primit ziarul (eventual se verifica si contul email pentru erori).

5. Daca nu a fost setat cand trebuie trimisa subscriptia atunci se apasa din nou butonul Fetch news, se cauta ziarul ,se selecteaza dupa care se apasa check box-ul Schedule for download; se alege cand se doreste primirea ziarului dupa care se apasa butonul Save. Se verifica daca se primeste documentul.

Singura problema e ca daca doriti sa se downloadeze automat atunci trebuie sa aveti Calibre (PC-ul) deschis la ora cand trebuie sa se trimita ziarul. O alta optiune e sa deschideti dimineata programul Calibre dupa care sa alegeti optiunea Download all scheduled new resources apasand sageata de langa butonul Fetch news dupa care se copiaza ziarele/revistele pe Kindle direct prin USB sau Connect/share->Email to.

Fluxuri RSS gasiti pe paginile web ale ziarelor/revistelor. Cateva exemple:

hotnews
adevarul
money
prosport
realitatea
evz
capital
gandul
mediafax
standardmoney
jurnalul
digg
TechCrunch
Techeblog

Daca doriti sa apara un favicon langa ziar in lista Schedule news download atunci trebuie sa copiati un png in directorul unde este instalat CalibreCalibre2\resources\images\news. Pentru a genera favicon-uri din url-ul site-urilor puteti folosi ifavicon , getfavicon sau dynamicdrive.

via mobileread, mobileread2, calibre-ebook

Alte lucruri utile legate de Kindle 3 gasiti aici

8 responses

 1. Pingback: Kindle 3 – Tips and Tricks « I think therefore i blog

 2. Pingback: Calibre – How to create recipes « I think therefore i blog

 3. mistery80

  ok, ok, dar vreo varianta de automatic forward direct de pe contul de gmail? ca pc-ul nu sta toata ziua/noaptea deschis…

  16 Martie 2011 la 21:22

  • orice ai face ai nevoie de serviciu care sa-ti trimita subscriptiile. Poti folosi un program care iti deschide pc-ul la o anumita ora sau poti instala calibre pe un server la munca :). Eu de obicei cand vreau sa citesc subscriptii deschid calculatorul dimineata, apas butonul Download all dupa care conectez kindle-ul la pc sa se sincronizeze cu calibre.

   17 Martie 2011 la 22:30

 4. Radu

  Multumesc pt tooaaaate sfaturile de aici, sunt extrem de utile. As avea o intrebare legata de Calibre. Sper sa ma fac inteles. Atunci cand il deschid si ii dau „fetch news” el downloadeaza fisierele respective , dupa care – si aici vine partea care ma intereseaza – le trimite pe mailul de yahoo . Ele ajung si pe kindle , nicio problema aici, vreau doar sa stiu cum sa fac sa nu mai imi intre pe yahoo mail, nu e o mare problema avand in vedere capacitatea mailului de la yahoo + faptului ca i-am facut filtru si nu ma incurca cu nimic practic, este doar o nelamurire, deoarece eu nu cred ca am introdus niciunde in calibre adresa de yahoo ci doar cea de gmail (obligatorie de altfel pt a-mi trimite ziarele pe kindle). Multumesc

  15 Septembrie 2011 la 11:55

 5. E posibil ca adresa de yahoo sa fie setata in Amazon My Manage, cred ca e un bug de la amazon de-ti trimite subscriptia la toate email-urile setate pe acel cont

  15 Septembrie 2011 la 12:16

 6. cata

  Salut,
  ma poate ajuta cineva?
  Am setat Calibre pentru RSS cu ziare, primesc email cu ziarele pe contul de email-google, dar gmail nu poate trimite email la contul de kindle .Am urmatorul mesaj:
  THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.

  YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.

  Delivery to the following recipient has been delayed:

  catalin@freekindle.com

  Message will be retried for 2 more day(s)

  Technical details of temporary failure:
  DNS Error: DNS server returned general failure

  multumesc

  17 Octombrie 2011 la 14:27

 7. Eroarea gmail specifica ca adresa ta nu este corecta, ai uitat sa pui punct intre free si kindle; adresa kindle este catalin@free.kindle.com,

  17 Octombrie 2011 la 19:11

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s