Blogging with Common Sense

Cum să public un geocache

Despre geocaching am mai vorbit aici, acum este timpul să explic cum se poate construi și publica un geocache.

Construire geocache din Ou Kinder

Cel mai ușor este să folosești un ou de plastic găsit în Kinder Surprise. Mai aveți nevoie de Bandă adezivă scotch de culoare neagră sau maro, de un Zip bag sau o pungă mică și un Log printat.

Iată ce trebuie să faceți:

1. Oul kinder trebuie acoperit cu bandă scotch pentru a fi camuflat și mai greu de găsit.

2. Logul se poate printa folosind exemplul oferit de site-ul geologgers. Logul se introduce în zipbag pentru a nu se uda.

3. Punga cu log se introduce în oul kinder.

geo

Geocache format din Zip Bag, Logsheet si Ou kinder acoperit de banda Scotch

Plasare geocache
Se identifică un loc bun pentru un cache care nu se află pe un teritoriu privat și care nu este expus vederii. Nu se poate adăuga un cache la mai puțin de 161 metri distanță de altul.

Se ascunde cache-ul, eventual se face o poză cu locul unde se află cutia. Pe telefon se activează Localizarea și se salvează coordonatele GPS. Cel mai ușor este folosind site-ul gps-coordinates.net iar dacă aveți aplicația c:geo se accesează Go To -> My location după care se face Print screen la ecran (butonul Power + Volume up). Se notează coordonatele cache-ului, de exemplu: N 47° 10.123 E 027° 35.123 apoi se scrie o descriere/poveste a locației, în limba română și engleză: [RO]/[EN], pentru engleză se poate folosi Google Translate.
Puteți adăuga imagini dar aveți nevoie de URL. Recomand ca imaginea să fie încărcată pe un site gratuit gen wordpress sau blogspot, asta pentru a evita ca peste câțiva ani să dispară site-ul și imaginea.

Publicare geocache
Se accesează geocaching.com/hide și se alege tipul de geocache (Traditional, Multi-cache, Mystery …), se adaugă coordonatele, numele cache-ului și țara. Se compune un text care să descrie istoria locului unde este ascuns și se inserează în câmpul Description. Pentru a formata textul se apasă butonul Source iar descrierea se adaugă între tag-urile html:  < div style=”text-align:justify;” > Textul pentru Descriere < / div> . Atenție, să eliminați spațiul de dinaintea tag-urilor div și suprascrieți sedilele („).

La sfârșit puteți adăuga câteva sfaturi:
[EN] Extreme stealth required! – BYOP – Bring your own pen.

[RO] Ai grijă să nu fii văzut! – ACDS – Adu ceva de scris.

În descriere puteți insera o imagine folosind butonul din paragraful pentru Description unde se adaugă URL-ul unei poze online. Pentru a fi centrată, se apasă Source și se modifică tag-ul html < img .. style cu valorile img style=”align:center; display:block; margin:0 auto; text-align:center; width:550px” . Atenție, să nu ștergeți parametrul url original.


Întregul cod html:

TITLU Geocache [Orașul - România]

Fig.1 [RO] DESCRIEREA în Română


[EN] DESCRIEREA în Engleză


 

[RO] Ai grijă să nu fii văzut! – ACDS – Adu ceva de scris.

 

[EN] Extreme stealth required! – BYOP – Bring your own pen.

 


Se poate adăuga un Hint care să ajute identificarea cache-ului.

Se aleg parametrii Size, Dificulty, Terrain și Attributes în funcție de locul ales. Se apasă butonul Save for Review – se previzualizează și se fac modificările necesare după care, în dreapta sus, se alege Upload images șo se adaugă o imagine cu numele Spoiler după care se apasă butonul Submit for Review.

Se așteaptă câteva zile până va fi revizuit și publicat.

Oul kinder poate fi înlocuit cu Tuburi Eppendorf, Preform sau Canistre de film de 35mm în combinație cu  Magneți Neodymium exemplu aici.

Cum să realizezi un cache din Tub Eppendorf și magneți găsești aici.

Link și video util găsiți pe site-ul oficial: geocaching.com/play/hide

Exemple de cutii de geocaching pe instagram.com/tags/geocaching/

Un răspuns

  1. Pingback: Geocache din Tub Eppendorf | I think therefore i blog

Lasă un comentariu